Mat

3 spennende meksikanske middager

Fajitas

Fredagstaco lages i mange norske hjem hver fredag, men det er mange andre gode meksikanske retter, som også er gode å spise foran TV-en en fredagskveld. Det kan jo være gøy med litt variasjon, men fortsatt få en god krydret meksikansk smak.

Chili con carne

Chili con carne er en herlig og enkel gryterett med masse sterk og krydret smak. Retten består av tomater, bønner, løk, chilli og kjøtt. Lag retten enkelt vegetarisk ved å ta ut kjøttet og tilføre mer bønner eller korn, som quinoa. Det finnes mange fremgangsmåter og oppskrifter på chili con carne, og her gir jeg deg også noen forskjellige oppskrifter avhengig av både budget og tid du har.

Fajitas

Fajitas minner egentlig ganske om taco ettersom retten serveres i tortilla-lefser, og man bruker de samme krydrene. Men det er selvfølgelig en forskjell mellom disse to populære tex-mex rettene. Fajitas inneholder nemlig strimlet kjøtt, paprika og løk som stekes sammen med krydderet før man serverer det i tortilla-lefser. Se her for en mer nøyaktig oppskrift på hvordan du kan lage fajitas.

Carnitas

Carnitas lages også ofte i tortilla-lefser. Her er det dog snakk om tilberedningen av kjøttet. Det er selve kjøttet og dets tilberedning som er det spesielle. Dette er rett og slett svinekjøtt som simrer lenge i gryte slik at det blir skikkelig godt og mørt. Klikk her for en metode for hvordan du lager dette herlige og møre kjøttet.

Dette er selvfølgelig bare noen av de mange tex-mex oppskrifter som finnes. Dette er mine tex-mex favoritter som jeg gjerne lager istedenfor vanlig taco en fredagskveld. Disse oppskriftene er dessuten veldig hyggelig å spise med gjester. Det gjenstår vel nå bare å si; velbekomme og nyd!