Annonse

Den komplette guiden til romaskinen og hvorfor det er en flott treningsøkt for hele kroppen din

En romaskin er en treningsmaskin som simulerer bevegelsen til en robåt. Det brukes ofte i treningssentre og treningssentre for å gi en aerob treningsøkt med lav effekt. En romaskin gir en aerob trening for hele kroppen, men det er ikke bare for bena og armene. Musklene i rygg, skuldre, mage, hofter og rumpe er også engasjert.

Noen mennesker bruker romaskiner som en måte å hjelpe dem med å gå ned i vekt eller opprettholde vekten fordi det forbrenner kalorier raskt uten å legge for mye stress på leddene som løping gjør.

Hva er fordelene med å bruke en romaskin

Romaskiner er en fin måte å trene og forbedre kondisjonen på. De brukes hovedsakelig av personer som trenger å rehabilitere fra en skade, eller for vekttap.

Det er mange fordeler med å bruke en romaskin. Noen av dem inkluderer:

  • Roing har lav effekt og har vist seg å være trygt for alle aldre, inkludert gravide
  • Det er en fin form for kardiovaskulær trening som kan hjelpe deg å forbrenne kalorier
  • Romaskiner kan brukes i alle værforhold og hvor som helst
  • Romaskiner kan brukes som en form for krysstrening til mange andre aktiviteter, som løping
  • Roing er lite støtende og gir en utmerket treningsøkt som kan skreddersys til hver enkelt sine behov

Roing anbefales ofte på grunn av den intense fordelen det gir for kroppen og dens lite påvirkningskraft. Intensiteten som roing gir, er bra for folk som ønsker en treningsøkt med lav effekt, med mange fordeler, inkludert forbrenning av kalorier og styrking av muskler.

Hvilke slag bør jeg gjøre på en romaskin?

Romaskinen er en kardiovaskulær øvelse som jobber hele kroppen. Det er en fin måte å brenne kalorier og tone muskler.

Romaskinen er en av de mest populære kondisjonsmaskinene i treningssentre, men det er mange forskjellige måter å bruke den på. Det er syv forskjellige slag som du kan bruke på romaskinen, og alle trener forskjellige muskler i kroppen din.

De syv forskjellige slagene er:

The Stroke: Slaget er når du skyver bena bakover, deretter trekker de frem og skyver ut med armene samtidig for å flytte roeren frem og tilbake. Dette er en utmerket treningsøkt for quadriceps, hamstrings og setemuskler.

The Sculling Stroke: Dette slaget er når du lener deg fremover som om du prøvde å berøre tærne med fingertuppene mens du drar i håndtaket med begge hender. Dette vil trene magemusklene dine, samt tone opp armmusklene.

Flueslaget: Dette er når du holder håndtaket på siden, og drar deretter overkroppen bakover som om du gjorde en flue. Det fungerer magemuskler og triceps.

Sideslaget: Dette er som brystslaget, men med en arm opp foran deg. Det fungerer både armer, skuldre og ryggbøyere.

Ryggslaget: Dette slaget er når du fører bena bakover mens du holder dem rett for å flytte roingen frem og tilbake.

Feieslaget: Dette er når du holder håndtakene sammen på brysthøyde med begge hender, for så å trekke kroppen tilbake forbi håndtaket. Det fungerer alle fire muskelgruppene – mage, biceps, triceps og rygg.

Scullingslaget: Dette er når du lener deg fremover som om du prøvde å berøre tærne med fingertuppene mens du drar i håndtaket med begge hender