bolig

Plissegardiner til hverdags og fest

Plissegardiner

Plissegardiner kan brukes til så mangt og kommer i mange ulike størrelser og i ulike farger. Uansett om man akkurat har kjøpt sin aller første bolig, eller bor sammen med gode venner i kollektiv,så er plissegardiner godt å ha. For det første så er disse gardinene lette og luftige – og passer sommer som vinter til boligen din. I tillegg så har de mange gode og praktiske egenskaper som vi skal se nøyere på i denne artikkelen, slik at man enkelt kan plukke ut de beste etter smak og behag.

Ulike varianter av klassikeren plissegardiner

Vi kan begynne med å skildre noen av de aller viktigste egenskapene til plissegardiner. Denne typen gardiner innehar nemlig veldig gode solbeskyttende egenskaper slik at de holder solens skarpe stråler ute uansett om man skal ta seg en kjapp høneblund eller kose seg på soverommet sammen med sin kjære. Disse isolerer også og kort og godt så vil det si at plissegardinene vil sørge for å holde boligen din god og varm og vinteren siden disse etter sigende skal hindre varmeutslipp.

Om man ønsker å holde boligen ekstra brannsikker så kan man også anskaffe seg plissegardiner med egenskaper som hemmer flammene ved en eventuell brann i boligen din. På grunn av at plissegardinene holder solen ute så gjør den også at boligen din vil ha et mykt og behagelig lys hele året. Det er også enkelt å holde dem rene og pene ved å bruke en liten fjærkost slik at alt støvet blir fjernet. De kommer i mange ulike farger og typer til alle typer boliger og ønsker man å se nærmere på utvalget så kan man få god hjelp i både vanlige utsagssteder som selger plissegardiner, men også på nettbutikker for det finnes et vell av utvalg av disse populære gardinene. En annen fordel er selvsagt også at det er superenkelt å lagre plissegardiner på loftet eller i boden på grunn av at disse er så lette og luftige og tar opp så lite plass generelt. Man har også flere muligheter om man går til innkjøp av disse gardinene for det er mulig å få dem levert med en skrå bunn og topplist om ønskelig men dette kan avtales med selger på forhånd slik at man får dem akkurat slik som man ønsker dem. Skal man fjerne smuss eller eventuelle flekker på plissegardinene så kan man gjøre dette med en liten og myk klut. Regelmessig rengjøring er også meget viktig avslutningsvis.