Internet

Spare penger på å sammenligne?

Spare penge

Man skulle tro at det skulle bli enklere å få markedsoversikt med et så flott verktøy som Internet, men det som kunne blitt en fremragende plattform for god informasjonsflyt har utviklet seg til en kanal hvor man til en hver tid kan finne mye støy, og mange som roper i munnen på hverandre. Andelen av villedende reklamer, unøyaktige produktbeskrivelser og feilaktige opplysninger er tiltagende, etterhvert som flere og flere selgere og svindlere deltar i et visuelt hylekor om kundens oppmerksomhet.

Men det finnes hjelpsomme sider

På tross av støyen finnes det også sider som hjelper en med å ta gode avgjørelser, til å finne de produktene som du vil ha, så vel som at de gjør det mulig for oss å sammenlikne forskjellige tilbydere. Ofte er disse sidene i seg selv salgssider.

Den eller de som har bygget siden, virker som agenter, eller selgere, av de varene som de viser frem til utvalg. Om de klarer å selge deg noe, så får de en liten del av omsetningen.

Dette er ikke noe som man skal se negativt på. Det er nemlig slik ting fungerer i livet. Mennesker tjener penger på hverandre, og den som tjener penger på å lage sammenligningssider som Juuwin.com, vil sørge for å lage gode sammeligningssider, og for å tilby så mange varer som mulig, slik at han kan tilby folk det de er ute etter.

De fleste betaler for mye

Tall fra forbrukerombudet viser oss at rundt halvparten av norske forbrukere betaler for mye. Tallene som det vises til, gjelder abonnement på mobilen, og på strømmen, men tallene viser oss noe mer. De fleste betaler gladelig for mye, kanskje fordi de ikke gidder å lete? -Eller fordi de ikke har klart å finne et billigere alternativ?

Sammenligningssider for hva som helst

De fleste bruker allerede aktivt forskjellige sammenligningssteder. Dette kan være store nettsteder som Amazon eller Ebay, men det finnes også mange mindre sider, som har sine spesialiteter. Med Skyscanner kan man for eksempel finne de billigste flyreiser, men i senere tid også en sammenligningsside som sammenlikner overnattingssteder, fra andre sammenligningssider.

Lokale sider for lokale ting

Mange land har lokale sammenligningssider for lokale eller nasjonale ting. I Norge finner man for eksempel mange sider som sammenligner ting som kun angår det norske markedet. Her kan man sammenlikne norske banktjenester, mobilabonnement eller strømpriser. På samme måte finner man lokale sider i andre land, som tilbyr sammenlikning av det folk trenger der.

Sammenlign sammenligningssider

Den som virkelig vil spare, og finne de beste tilbudene, gjør lurt i å sammenlikne resultatet fra flere sammenligningssider. Ikke alle sammenlikningsider har det samme utvalget, og ikke alle sammenligningssider vil gi deg den samme prisen på den samme tjenesten eller det samme produktet.

Et godt eksempel på dette kan være hotell-sider for reisende. Det finnes et utall av dem, og de fleste vil dekke flere hoteller i det samme området, men ikke sider alle dekker alle overnattingssteder i det samme området. Den som driver et hotell har gjerne nemlig ikke overskuddet til å holde oversikten med mange forskjellige booking-systemer. Det holder med to eller tre. Blir det mer enn det, så blir det gjerne rot i systemet til hotellet. Unntaket er store, og gjerne dyre hoteller, som har nok stab til å ta hånd om en hver forespørsel, og nok rom til å en hver tid unngå en dobbel-booking.