Økonomi

3 måter du kan bruke Bitcoin på 

Dagene hvor bitcoins og kryptovaluta var forbeholdt datainteresserte, hackere og folk som driver lyssky aktiviteter og økonomisk kriminalitet er begynt å falme. Det er blitt mer og mer vanlig at helt alminnelige forbrukere tar Bitcoin i bruk. Her undersøker vi tre måter du kan bruke Bitcoin på. 

 

Bruk Bitcoin til å handle på nettet

Det mange kanskje ikke vet er at bitcoins kan brukes til netthandel. Det er etterhvert kommet flere og flere nettbutikker som aksepterer Bitcoin som betalingsmiddel. Dette inkluderer nettbutikker, reisebyråer, aviser og gavekortforhandlere. Det er altså mulig å bruke bitcoins, en elektronisk valuta, på fysiske varer. 

 

Kjøp og selg bitcoins – invester smart

En annen måte du kan bruke bitcoins på er å investere. Dette er kanskje det du har lest mest om i mediene siden verdien på bitcoins faller og stiger med jevne mellomrom. Det som gjør at Bitcoin og kryptovaluta skiller seg fra andre typer valuta er at den ikke reguleres av en sentralbank eller pengeinstitutt og er en såkalt desentralisert valuta. Det betyr også at verdien på Bitcoin baseres på etterspørsel. Det minner på mange måter om boligmarkedet, hvor hypen bestemmer verdien – altså hva folk reelt sett er villige til å betale. En måte å investere bitcoins på er å kjøpe og selge valuta. Det finnes software som kan gjøre dette smart for deg helt automatisk. Det kan du lese mer om her

 

Skaff bitcoins gratis

En måte du kan ‘bruke’ bitcoins på er å finne dem helt gratis. I stedet for å kjøpe valuta og investere, er det faktisk mange steder du kan vinne bitcoins. Det finnes både mobil- og onlinespill som belønner brukerne i bitcoins. Dermed kan du gratis skaffe deg bitcoins som du kan bruke til investering. En annen måte man kan få bitcoins gratis på er ved å finne dem på nettet, såkalt gruvearbeid. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *