Annonse

Derfor bør du lese nyheter som en del av morgenrutinen din

Det å følge med på nyhetene er utrolig viktig, og ikke bare fordi det er smart å vite hva som skjer i verden. Det er også viktig for å kunne ta del i samfunnet på en mest mulig opplyst måte. Det å vite hva som skjer i verden, gjør at du kan bidra på en annen måte i samtaler, og ikke minst fremstår du som mye mer opplyst enn hvis du ikke vet hva som skjer i nyhetene. Og det er gode grunner til at det er fint å gjøre det å lese nyheter som en del av morgenrutinen sin, i stedet for å lese dem i lunsjen for eksempel.

De aller fleste av oss liker å lese nyheter om morgenen med en kopp kaffe. Og det er noe over det å lese nyhetene om morgenen som gjør at vi føler oss mye mer klare til dagen. Det å vite hva som skjer i verden før man begynner dagen sin. Det er litt som å kle på seg, rent intellektuelt sett, og bli klar til dagen. Om det ved kjøkkenbordet eller i bilen på vei til jobb er ikke så viktig, men det å gjøre det til en del av morgenrutinen din vil gjøre at du føler deg mer forberedt til dagen.

Ikke sjekk nyhetene som det første når du står opp

Selv om vi akkurat har sagt at det er bra å sjekke nyhetene før du drar på jobb om morgenen, er det likevel viktig å understreke at det ikke er det første du gjør når du våkner. Det å sjekke mobilen i det øyeblikket du våkner er i det hele tatt noe som ikke anbefales, fordi det kan ha en negativ effekt på den mentale helsen vår – så vent til du har våknet ordentlig.