Annonse

Gi barna dine de beste forutsetningene

Søvn er en av de mest essensielle behovene vi har som mennesker og selv om vi snakker mest om søvnkvalitet når det kommer til voksne er det like viktig, hvis ikke enda mer viktig, hvordan barna våre sover. Barn og unge er nemlig spesielt utsatt når det kommer til konsekvensene av dårlig søvn fordi de er i konstant utvikling og trenger virkelig god, og ikke minst nok, søvn. 

Som foreldre ønsker man å gi barna sine de aller beste forutsetningene for å ha et fint liv og ikke minst en god hverdag der de føler på mestring. Det er viktig for utviklingen deres både mentalt og fysisk og det går ikke bare ut over barna, men også foreldrene, når barna ikke sover godt nok eller bare ikke nok i det hele tatt. Det er flere ting man kan gjøre og en av dem er å kjøpe den helt riktige sengen, madrassen og ikke minst overmadrassen. 

Sett sammen den perfekte sengen 

Det er mange som undervurderer viktigheten av alle delene som er med på å gjøre en seng god. For selv om madrassen og sengen er viktig er det også ting som puter, dyner og ikke mint valget av overmadrass. Å velge den helt riktige overmadrassen er ikke bare bare, men det er likevel ofte noe som det ikke blir lagt noe særlig vekt på. 

Med riktig overmadrass kan man supplere den støtten man har valgt i madrassen og det gjør at man i kombinasjon med madrassen kan gi barnet de aller beste forutsetningene for å ligge godt om natten. Og selv om problemet kanskje ikke ligger i at barnet våkner hele tiden, så er det likevel viktig at man sørger for riktig støtte til den lille kroppen. 

Barnet ditt trenger nok søvn 

Det er ikke akkurat noen hemmelighet at det å få ungene i seng ikke er den letteste oppgaven man som forelder står ovenfor hver dag, men det er likevel en av de tingene som er veldig viktig. Men hvor mye søvn er det egentlig barna trenger og hvor viktig er det at de sover så mye hver dag? Det er mange elementer som virker inn på hvor mye søvn de trenger og alderen er en stor og viktig faktor som spiller inn i nettopp det.  

hvis du lurer på hvor mye søvn som er riktig for barnet ditt er det heldigvis ganske lett å finne ut av det og deretter prøve å legge opp en god rutine etter det. Det viktigste er at barnet sover nok til at de får være i god mental og fysisk utvikling og gode senger og madrasser kombinert med gode rutiner når det kommer til både legging og det å stå opp om morgenen spiller inn på akkurat det.